Kedves Család!

2010 január 24 · 6 perc elolvasni

Kedves Család! Kedves Mindnyájan!
Reméltem, hogy beosztjuk a munkát…
Nem tudok küldeni levelet…Mi történt?
Hálásan köszönöm imáitokat!
Lehet vállalkozásnak is mondani Fiam…
Gyermek-anya kapcsolat révén kerültem bele..
A hazugság-és vagyonkavesztést általában kérdeztem, most már leírom,
A hazugság-lista az enyém, a vagyonka-vesztés Fiamé..
Látványos életmód-változás nehezen menne..
Hetente hatszor megyek el itthonról, ötször nyugdíjas ebédért, egyszer templomba.. Mindig biciklivel, vagyis nem beszélek az úton senkivel..
Soha nem fogyasztottam szeszesitalt, kávét…-süteményt szeretem.. nem dohányoztam, nem szoktam bulizni!! Festékről leszoktam, három éve jött egy “Kósza gondolatom”
És nem használtam többé rúzst..
Bevallom, mindig nadrágban vagyok.. A drága Úr Jézus Krisztusnak a kedvébe kéne járnom, de! ezt nem ígérem.. a munkám miatt: kert, állatok.. a spórolás miatt: a zoknit nem váltom le harisnyákra.. az már nekem nem megy..
Egy helyen magam is látok hiányosságot.. jobban kéne viselnem a bántást.. hiszen csak az én Megváltómra, az Úr Jézus Krisztusra kell tekintenem.. vagyis az emberi kapcsolataim…
Jobban el kéne fogadnom az embereket…
Most a bűnökről nem beszélek..
A szombat? Vasárnap? Végülis egy rövid ideje nincs különbség a napjaim közt.. minthogy elmegyek templomba…
Egy éve már! Hogy szeretnék megkeresztelkedni bemerítkezéssel…nem jött össze..
Múlt nyáron A-be kellett volna mennem.. nem mentem..
Kerestem és találtam egy lelkészt, aki bemerítene, ha! Belépnék abba az egyházba.. de! nem fogok… az én református lelkészem nem teszi meg…így várnom kell…van egyenlőre a gyermekkori keresztségem és a konfirmáció…én tudom a felnőttkori keresztség fontosságát, …?????!!!!
Kedves Család! Akkor azt mondjátok, hogy keresztség nélkül nem lehet kapcsolatom a Szentlélekkel?-ez általában így van…ha valaki megtér, azonnal megkeresztelkedik..
A Szentlélek munkája nélkül segíthet nekem az én mennyei Atyám? Az én Megváltó Krisztusom? Kellett, hogy valaki vezessen!!-rosszul kérdeztem..
Ahhoz, hogy az én Mennyei Atyám és az én Megváltó Jézusom segítsen nekem, fontos a Szentlélek munkája is?
Ezer bocsánat! Én belül bizonyos vagyok, hogy dolgozott rajtam a Szentlélek.. hogy én ezt hiszem, az nem az akaratom, hanem, egyszerűen hiszem, bizonyos vagyok benne, nem tehetek ellene..
Kedves Család!
Kérem! Most ne dolgozzátok agyon magatokat!!!! A Szentlélek témára ..alkalomadtán…
A Mindenható Isten áldjon meg Benneteket! Szeretettel, Esther
Kedves Család!
Gondolkodtam, hogy nem is küldöm el ezt a levelet, aztán elküldöm, mert ez a levél én vagyok..
Egy valamit mégis szeretnék tudni! Ti hogyan keresztelkedtetek meg? Azonnal?
A-ben megkereszteltek volna, jövő nyáron is megtennék, de! egy napra itt hagyni az állatokat?
Az adventista hitelvekből öt van vissza, de képtelen vagyok befejezni is, mert nem tudom elfogadni, nem leszek adventista… a k-i lelkésznek írtam, nem is válaszolt..
Ha! Tudtam volna, hogy nem találok lelkészt, akkor mégis elmentem volna A-be, az ottani házaspár eredetileg adventista, de kilépett tőlük, az adventista hitelveket azonban elfogadják…valahonnan külföldről jön hozzájuk a keresztelő lelkész.
Nekem csak annyi időm lett volna, hogy bemerítsenek, így féltem, hogy elrontom az ünnepségüket… Szóval, tudom, hogy fontos, én nem találtam meg azt a megoldást, amit
el tudok fogadni..
Azért remélem, hogy a Szentlélek velem van… az én belső tapasztalataim alapján ez számomra bizonyos…
A Mennyei Atyánk áldjon meg Titeket Szeretettel, Esther


Kedves Esther!

A Szentlélek azért jött el az első Pünkösd alkalmával, hogy meggyőzze a világot a bűn, igazság és az ítélet vonatkozásában (Ján 16, 8-11). Többek között téged is, tehát, mint láthatod és mi is látjuk, alaposan “kézbe vett” téged is. Nem csak, hogy foglalkozik veled, de már meg is tudott győzni, hogy bűnös vagy, sőt már rámutatott a bűneidre is, és bűnfeltáró munkájának hatására már fel is ismerted, nyilván már meg is bántad és meg is vallottad azokat az Úr Jézus Krisztusnak. A megbocsátásra a vízkeresztségkor kerül sor. A Szentlélek már sikerrel meg tudott arról is győzni téged, hogy Jézus Krisztus feltámadt és él, hiszen ezért keresed a Vele való kapcsolatot! Az, hogy Sátán megítéltetett, és ne vele akarj szövetkezni, már megértetted, szintén a Szentlélek munkájának köszönhetően. Tehát ne félj, jó úton vagy az örök élet felé. Az Úr Jézus Krisztus azt is tudja, hogy te már régen meg is keresztelkedtél volna, csak a lehetőségeid nem úgy alakultak eddig. Majd meglátod, meg lesz ez is. Nem volt eddig sem hiábavaló az érdeklődésed, legalább amikor erre kerül sor, már érted alapjaiban is az egészet. Talán még így jobb is.

Bizonyára elolvastad már a 24. tanításunkat. Abból jól meg lehet érteni, hogy miért fontos a vízkeresztség. (A csecsemő keresztség és a konfirmáció értéktelen dolog, a Bibliában ezekről szó sem esik. A csecsemő nem tudja megvallani a bűneit, nincs is neki mit, a konfirmáció pedig gyakorlatilag egy “belépési nyilatkozat” a református egyházba, ami természetesen szintén ismeretlen a Biblia számára.) Csak és kizárólag a vízbemerülés alkalmával nyersz a bűneidre bocsánatot, ekkor halsz meg a bűnnek, hogy aztán betölthessen a Szentlélek és új teremtésként, újjászületettként, felülről születettként, élettel telve gyere fel a víz alól. A majd benned lakó Szentlélek segít neked a továbbiakban megmaradni a hitben, elviselni a próbákat, megküzdeni a benned élő óemberi szokásokkal, ellenállni a bűn csábításának, harcolni Sátán ellen, aki onnantól vesz majd téged komolyan.

Mi közvetlenül a megtérésünk után hallottunk először arról, hogy meg is kell keresztelkedni, így mi ezt azonnal meg is tettük. Ez már több, mint húsz éve történt. Az akkor 14 éves leányunk is megkeresztelkedett, de ő nem lett hívő, máig sem az (már nem velünk lakik). Legkisebb fiunk 18. éves születésnapja után (most az elmúlt nyáron) elment megnézni, hogy mikor lesz az évzáró ünnepély az iskolájukban, és azóta nem jött haza, eltűnt, semmi hír felőle, egész Európában körözte a rendőrség néhány hónapig, ő nem volt még megkeresztelkedve. Középső gyermekünk (Immánuel, egyetemista) most lesz a nyáron húsz éves, ő most fog megkeresztelkedni, már nagyon szépen érdeklődik az Úr Jézus Krisztus iránt, ő segít az Online Bibliaóra technikai munkáiban is nekünk.

A keresztelkedéshez nem kell sem belföldi, sem külföldi lelkész. Hívő hívőt keresztel. Mi magunk is megkereszteltünk már legalább félszáz embert, csak húsz év felettieket. Valahogy szakíts erre időt! Senki sincs, aki azon a napon át tudná venni tőled az otthoni munkát? Özvegy vagy, esetleg elváltál, férjedről még nem tettél eddig említést. Fiad, leányod sem tud kiváltani egy (fél)napra?

Írod, hogy te nadrágot viselsz. Ez bár nem üdvösség kérdése, de az Úr Jézus Krisztus szemében nem kedves és a teremtés rendjén őrködő angyalok munkáját is megnehezíted.
Leveledet a feleségem is elolvasta és megkért engem, hogy feltétlen írjam meg a következőket. Nálunk is ő végzi (tartós betegségem miatt) a kerti munkákat, az állatokkal is csak ő foglalkozik. (Nemrég még voltak kecskéink /amikor a legtöbb volt, akkor 9 db volt/, tartottunk disznót, esetenként pulykát, libát, kacsát, jelenleg csak csirkéink vannak.) Ő a megtérése óta csak szoknyát visel. Ebben ás és ebben fejte a kecskéket is. Nyáron nincs is ezzel semmi baj, de télen ő sem szeret fázni. Ő a szoknya alá melegen aláöltözik, ezt lényegében úgy oldja meg, hogy egy régi melegítőnadrág szárait kb. térdnél levágja, és ezt veszi fel a szoknya alá. A kutya sem látja, mert a szoknya alól nem látszódik ki. Innentől egy rossz cipő és egy vastag zokni, és még a havat is ebben takarítja el a ház előtt, vagy a kertben.
Azt üzeni, hogy próbáld meg te is.

Áldjon meg az Úr Jézus Krisztus, figyeld a következő tanítást is, éppen a Szentlélekről írunk benne.
Szeretettel: a Szerk.