Kedves Éva! Kedves Attila!

2010 február 26 · 5 perc elolvasni

Kedves Éva! Kedves Attila!

Annyira örülök, hogy bemerítkezhettem a segítségetekkel.
A Teremtő Isten! és a mi jó Pásztorunk! az Úr Jézus Krisztus áldjon meg Titeket, és Gyermekeiteket! itt a földön is! Adjon Nektek
örök életet, lakhatást az Ő királyságában! Ámen.

Kedves Attila! Egyszerűen, nem tudom eléggé megköszönni, amit értem tettél…
Nagyon köszönöm a könyvet, jó, hogy beleolvastam a
bemerítkezésem előtt. Ez az! Nagyon fontos kihangsúlyozni
a hitből való keresztséget.

Nem is tudom, ebbe a köszönőlevélbe írjak-e mást?
Írok, mert tudom, hogy érdekel Benneteket…
Amikor megkaptam az e-mailt, hogy Attila megkeresztel,
hosszú évek óta először! /de két napja/ nem volt meleg vizem..
Nyolc-tíz napja elmegy a nyomás a fűtés rendszerünkben..
Lyuk van valahol, amit nem találtunk.. A keresztelkedés időpontjára azonban sikerült megtalálni és kijavítani a hibát.

A működőnek gondolt telefonom sem működött ma.
…aztán a mobillal sikerült…Dicsőség az Úr Jézus Krisztusnak..

Ma igazi böjtöt tartottam… jöttek jó gondolatok a bajaim megoldására… én ezt elképzelni nem tudtam… Egyszer már akartam tartani, de azt vettem észre, hogy a diót rágtam…ezeket nem határoztam el előre, így alakult..

Ma elolvastam az egy tál lencsét..sokszor hallottam, sok magyarázótól, de! így nem..

“Azt tanítja nekünk a Szentírás, és a ma élő keresztyéneknek figyelemfelkeltésként azt üzeni ez a majd négyezer éves történet is, hogy vegyük komolyan elhívásunkat, mindenkor álljunk helyt, és soha ne dobjuk oda könnyelműen testies vágyakért vagy valamiféle világi hívságért a már megszerzett, vagy ajándékként kapott jogainkat, lehetőségeinket, papságunkat”
A történetekkel nagyon szemléletesen magyaráztok a mai embernek. Nem is gondoljuk, mi minden tartozik a testies vágy és a világi hívság kategóriába?!
Pl: a nem hívő emberrel kötött házasság!? Tudjuk, hogy bent van a Bibliában, mégis “ elfeledkezünk” róla… A fánk története? hova vezet egy fánk? a kígyó?
Hú! nagyon tetszett… még kettő tanítást nem olvastam el….alig vártam, hogy újabbat olvashassak, most meg észre vettem, hogy elmaradásom is van…

8-10 nap óta nagy feszültségben éltem a fűtésrendszer miatt.. vagy a gonosz miatt?
Tavaly nyár óta hihetetlen sorozatom van… a gonosz mindent elkövet ellenem…lehet ez rosszabb is? Azt remélem, hogy erőt fogok hozzá kapni a keresztség után..
remélhetem ezt?–remélem…
Még egyszer nagyon köszönöm a keresztséget! Nagyon hálás vagyok.

Hálát adok neked mennyei Édesatyám a Jézus
Krisztusban, hogy világunkban embermilliárdokból
kiválasztottál, és megújító Szentlelkeddel újjászültél
engem. Megállítottál a magam álmodta úton, hogy neked szolgáljak.
Célja, értelme lett életemnek. Köszönöm
neked, Istenem. Ámen.

Sokat gondolok Rátok a napi munkáim során… Jó lenne munkatársatok lenni a mi Urunk, Jézus Krisztus királyságában!!!!!!!!! Ott nem lesz tér és idő…

A Mindenható Isten! A Megváltó Úr Jézus Krisztus! És a minden igazságra elvivő
Szentlélek legyen Veletek! Szeretettel, Esther.


Szeretett Új testvérünk az Úr Jézus Krisztusban, Esther!

Egy régebbi tanításunkban azt a részt elevenítettük fel a Bibliából, amikor az etióp kincstárnokot Fülöp megkereszteli, és a kincstárnokról úgy fogalmaz a Biblia, hogy az örvendezve ment tovább az útján. Amikor az ember ezt először olvassa, úgy átsiklik a dolog felett. Örvendezve ment… Most, hogy olvastuk a te soraidat és hálaadó imádat, nem csak megértettük a kincstárnok örömét, hanem szárnyalásod felidézte bennünk még azt az örömöt is, amit mi magunk is éreztünk a megkeresztelkedésünk alkalmával. Mert ez bizony nagy öröm! És bizony, ha addig nem is, de a mennyek országában mi is azt reméljük, hogy találkozunk majd. Na, ott lesz csak igazi öröm!

Kérdezed, hogy a keresztséggel megszűnnek-e a nehézségeid. A mi igaz válaszunk erre, hogy csak most kezdődnek el igazán! E világ fejedelme uralkodása alatt csak most lettél valós ellenség, akit üldözni, zaklatni, fárasztani kell. De ne félj! Már az Úr Jézus Krisztusé vagy. Igaz, hogy egy lövészárokban küzdesz kitéve golyózápornak, fagynak, szélnek, de tudod ha tényleg az állásaidat vagy az állásainkat fenyegeti már nagyon az ellenség, hátulról megindul a nehéztüzérség, az ágyúk és tankok, fentről a repülőink, mert a Parancsnokságunkon követik ám az eseményeket, és ha nagy a baj, azonnal jön a segítség. Nem baj, hogy ilyen férfias, katonás példát írtam? De hiszen te is beszálltál most már ebbe a háborúba! Viszont bármilyen nehézségeid is lesznek, ha mindvégig kitartasz, vedd úgy, hogy máris győztél, hiszen a harcunk kimenetele egyáltalán nem kétséges. Csak győztesek lehetünk, mivel a mi Urunknak adatott minden hatalom mennyen és földön. Erre gondolj, ha bajban vagy és soha ne csüggedj el! Milyen könnyű ezt tanítani! Tudnád, mennyit szenvedünk mi is!

Van egy nagyon szép természeti kép a Bibliában. Azt mondja valahol az Ige, hogy Urunk minket sasszárnyakon hordoz. Tudod mit jelent ez? Amikor a sas “mama” először engedi a szikla szirtjén épített fészekből kirepülni a fiókát, messziről figyeli annak röptét. Van úgy, hogy egy idő után a kismadár ereje egyszercsak elfogy, képtelen még arra is, hogy visszarepüljön az oltalmazó fészekbe. Félő, hogy a mélybe zuhan, amit aligha él túl. Ekkor sietve odarepül az anyja, közvetlen a fióka alá és kitárja hatalmas, életmentő sasszárnyait. A kétségbeesett kis fióka rászáll arra, és a biztonságos szárnyakon megpihen egy kicsit. Ha nem tud egy idő után felröppenni róla, akkor a nagy madár egész a fészekig viszi őt. Ha a madaraknál ilyesmi létezik, hát nem értékesebbek vagyunk mi bármelyik madárnál? Neked és nekünk még a hajunk szála is számon van tartva. Ne félj hát, a megpróbáltatásoktól!

Nem aggódunk érted, végre jó kezekben vagy! Hogy így alakult az életed annak mi ugyan úgy örülünk mint te, és hogy ennek technikai részleteihez hozzájárulhattunk, az Úr Jézus Krisztusé a dicsőség! Ámen.

Szeretettel: egyenlőre még írjuk így Esther: a Szerk.