Kedves Onlinebibliaora!

2010 február 11 · 5 perc elolvasni

Kedves Onlinebibliaora!

Rendben, igazuk van. Úgy lett volna korrekt részemről, ha válaszolok kérdéseikre. Amennyire jelenleg módomban áll, lehetőleg minél rövidebben most válaszolnék.

“Ti miért nem érveltek például azzal, hogy a Gyülekezet a Krisztus Teste, ergo: talán csak nem próbálja meg a nyomorúság tüzében a saját testét… Sőt, mint írtuk, a páli megjelenéskor, amikor Pál a Gyülekezetet üldözi, azt mondja neki az Úr Jézus Krisztus: Miért üldözöl engem? Tehát az Úr Jézus Krisztus azonosítja magát a Gyülekezettel. Nem engedi azt üldözni. És akkor bevinné a nagy nyomorúság még intenzívebb üldöztetései közé? A Bárány alávetné saját magát a Bárány haragjának? Néha nem is igazán értelek titeket.”

A Gyülekezet Krisztus teste, ezzel nem érvelni kell, hiszen ez tény! Az Úrról mondja bemerítő János hogy szórólapát van a kezében, megtisztítja szérűjét. Így választva el egymástól a gabonát és pelyvát. Ezt úgy értelmezem, hogy az Úr ugyanúgy megpróbálja a hívőket is, mint a világ fiait, vagy álkeresztyéneket. Éppen azért, hogy nyilvánvaló legyen kiben milyen hit van. Talán ezért is mondja az Ige, hogy békességestűrésre van szükségünk. Nem akárki lehet tagja a Krisztus Testének, csak aki méltónak bizonyul rá! Mint ahogy nem mindenki üdvözül, aki “Uramnak” mondja Jézust… Hitem és a Bibliai meglátásom szerint az Úr kezében levő szórólapát a hívőket is “dobálni” fogja, hogy valóban elkülönülhessen a polyvátol, ill. a polyva(álkeresztyének, hitetlenek) a gabonától(igaz hívőktől). Ezért szeretnék lelkileg-szellemileg felkészülni mindarra, amit az Úr nekem szánt.
A történelem sem arról tanúskodik, hogy Krisztus ne engedné üldöztetni a Testét, az Egyházat!

”… ha mégis mostanság lesz az elragadtatás, te mit teszel? Hogyan fogod tudni elintézni, hogy itt maradhass?

Nem elintézni akarom, hiszen ez már előre megíratott az Úrnál! Az Ige egyértelműen mondja -nézzék el nekem, hogy nem írom le ismét a már előzőleg is írt Igéket-,hogy Krisztus eljövetele és a hozzávaló gyülekezésünk nem fog megtörténni, míg az Antikrisztus meg nem jelen, és be nem ül a templomba önmagát istenítve..

A másik: tételezzük fel, hogy elfogadjuk a ti tanításaitokat, azon kívül, hogy visszavonjuk eddigi írásainkat, mit kell tennünk mást mint eddig, hogy veletek együtt mi is vértanúk lehessünk? Te például hogyan készülsz jobban, mint jelenleg mi? Hiszen azt tanítjátok, hogy az általatok képviselt tantól jobban felkészültek lesznek követőitek.”

Nem ringatom magam hamis biztonság érzetbe, mert az Ige számomra mást mond, másról tanúskodik.

Az újonnan feltett kérdésükre csak annyit tudok mondani, amit eddig az Igéből olvastam. T.i.,hogy az elragadtatáskor feltámadnak, akik Krisztusban (a Benne való hitben) haltak meg -ez úgy hiszem magába foglalja az Ó-szövetségi hívőket is-, azután elváltozunk mi, akik megmaradunk az Úr eljöveteléig. Az 1000 éves királyság után pedig feltámadnak a hitetlenek, akik nem hittek az Úr Jézusban. Ez csakugyan minden időkben élt emberekre vonatkozik… Ahogy jelenleg értelmezem legalábbis… Nem részletezném tovább.

Ezúton is bocsánatot kérek, mert valóban félreértettem az előzőekben írt véleményüket az általam küldött írásokkal. Csak a “Vőlegény késik” és az utóbbi link trehány és hanyag munka-önök szerint.

Lehet, hogy nem tanítónak hívott el az Úr; az is lehet, hogy nem a próféciák fejtegetésére, de az biztos, hogy nem tétlenségre!

Ha kicsit hiányosnak érzik levelemet, talán mentségemre lehet az esti órák általános fáradtsága… Nem mindenhol idéztem konkrét Igéket, bízva abban, hogy tudni fogják mire célzok.

Mint korábban is írtam, valószínűleg nem fogunk ebben egyet érteni, én pedig nem győzködni akarom önöket! Lehet, hogy ez miatt tévtanítást vallónak titulálnak, akit nem a Szent Szellem tanít/tanított, de azt hiszem ezt is túl fogom élni… Kaptam már durvább pofont is, önmagát hívőnek tartó emberkétől :-)

Személyszerint nem rajongója akarok lenni az Úrnak, hanem engedelmes követője. Reményeim szerint önök is!

Szeretettel és üdvözlettel: Cs.Zoltán


Szeretett Zoli testvérünk!

Mi semmiféle pofont nem kívántunk neked adni, és még csak tévtanítónak sem tituláltunk, hiszen te nem publikálsz, te nem tanítasz. Téged csak elkevertek, de majd “kijössz” ebből. Valóban a korrábbi téma lezárásaként, és még csak ne is válaszolj erre, nehogy újabb vita gerjedjen: azt nem értjük benned, hogyan fogadhatod el egy olyan igénytelen és nem biblikus munka következtetéseit, mint a “Késik a Vőlegény”, ebből már nem tudunk idézni, mivel kitöröltük az anyagot a gépből, vagy Szabados Ádám következtetéseit, aki azt sem ismeri el, hogy lesz 1000 éves Birodalom, nem találja a Bárány menyegzőjének a helyét, nem érti az Olajfák hegyén mondott jézusi beszédet sem, egyben az Ő állítása mellett, miszerint az elragadtatás az ÚR Jézus Krisztus dicsőséges visszajövetelével egyidőben zajlik, képes vagy hitelt adni egy olyan tanító szavának is, aki vele szemben azt állítja, hogy az elragadtatás a második három és fél év közepén lesz, de tanítása hemzseg a nem biblikus állításoktól…és még véletlenül sem nevezi Úrnak a Megváltóját. Azt állítod, hogy ez utóbbi magyarázatai nagyon tetszettek és meggyőzőek voltak. Képzeld, ha Reinhold tanításait olvastad volna, aki a hét csapást akkorra teszi, amikor már az Úr Jézus Krisztus újra itt lesz. A hét csapással talán Önmagát, vagy a Vele visszatérteket és a feltámadtakat (Jel 17, 14) akarja megcsapdosni? Zoli, gyere már ki ezekből! Mi dehogy akarunk rákényszeríteni a saját igazunkra, de nem látod, hogy mások össze-vissza kavarnak csak dolgokat, közben ők maguk sem értik, amit tanítanak. Hidd el, már annyi ilyen önjelölt, egymásnak is ellentmondó tanítóval volt dolgunk, hogy elég jól kiismerjük magunkat e tanítások dzsungelében. Mi éppen ebben a zűrzavarban szeretnénk világosságot adni azoknak, akik szeretnék megérteni többek között a végidők próféciáit is.

Szeretettel: a Szerk.