Kedves szeretett Testvéreim...

2010 április 22 · 4 perc elolvasni

Kedves szeretett Testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!

Nagyon-nagyon köszönöm az anyagot! Sikerült egyből kicsomagolni. Annyira örülök neki! (sok felkiáltó jel) Reménykedem, hogy könyvem is lesz belőle!
(…)

A hamis próféta az egyik olyan téma, ami nagyon érdekel, örültem neki és tetszett. Mint mindig, most is többet mondtatok el róla, mint bárki más. Gondolok itt pl. az asszonyok tanítására, ezt Tőletek hallottam először és elfogadom a tanítás ezen részét is. Annyira teljes, széleskörű, de ezt Ti tudjátok.
Drága testvéreim! Annyira örülök Nektek! a munkátoknak! Olyan tökéletes! Ha Ti tudnátok, hogy mennyi tanítást hallgattam, de felülmúltok mindenkit! Dicsőség érte a Mindenható Istennek és az Ő egyszülött Fiának, a mi Urunknak! (…)
Köszönöm a kiigazításaitokat és megértéseteket irányomban! Köszönöm, hogy “ dolgoztok rajtam”!

Mit szóltok az apokaliptikus eseményekhez? Nagyon sűrűsödnek! Nagyon izgulok és nagyon kíváncsi vagyok, megérem-e, megérjük azt a napot? Már mint, hogy így élve?
Nagyon szeretlek Benneteket! Mindenféle földi és mennyei jót kérve, kívánva!
Szeretettel: Esther.

Szeretett Testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!

Köszönöm szépen az 53. tanítást! Tökéletes!
Az önmagunk megítéléséről szóló rész ismerős volt. Csak nem gondoltatok rám, amikor ezt a részt írtátok? “ megírjuk neki még egyszer, hátha fog rajta némileg?” Mindig fog rajtam. Gyakran eszembe jut, hogy még alaposabban kéne faragnotok engem.
(…)
Jó lenne valóságban is, nem csak így levelezés útján találkozni, beszélni!
Jó lenne, ha jól lennétek itt a földön!
A Mindenható Isten, a Gyógyító Úr Jézus Krisztus és a minden igazságra elvivő Szentlélek legyen Veletek! Szeretettel: Esther.


Szeretett Esther Testvérnőnk az Úr Jézus Krisztusban!

Válaszadásunkban mi még (időben) csak ott tartunk, hogy nagyon örülünk, hogy az 1-50 tanítás megküldése örömet jelentett számodra. De hát mi éppen ezekért az apró örömökért (is) dolgozunk. Sajnos a legjobb szándékaink ellenére is csúszott egy kis hiba az egészbe, most vettük észre, de igyekszünk is azonnal korrigálni.
1. A 15. sz. tan. 65. oldaláról néhány sor (máig sem értjük hogyan és miért) véletlenül átcsúszott a következő (nem számozott) oldalra. Kicsit megrövidítettük a 65. oldal szövegét, így helyreállt a rend.
2. Ugyanígy a 40. sz. tan. 199. oldaláról is… Itt is utólag rövidítettünk egy árnyalatnyit.
3. Végül: a 209. oldal után, a következő 210. oldalszám helyett véletlenül 201-et írtunk. (Előtte is és utána is minden oldalszám helyes, 208, 209, ill. 211, 212… stb.)
Mindezt úgy tudjuk nálad rendbe tenni, hogy E-mailünkkel együtt megkapod ismételten - tömörítés nélkül - ezt a három tanítást (három fájlt), és állítólag csak felül kell írnod a régit.
Elnézésedet kérjük, mi magunk is úgy vettük észre a hibákat, hogy miután kinyomtattuk az egészet, laponként átnéztük. Még e témáról annyit, hogy a két időtáblázat színes nyomtatással mutat szépen.

Írtad, hogy a hamis tanítókkal kapcsolatos anyagunk tetszett, külön kiemelted az asszonyok által végzett tanításról szóló rész elfogadhatóságát. Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy erről már írtunk (és bővebben) az “Asszonyok a Gyülekezetben” c. 31. sz. tanításunkban.

Az apokaliptikus események, mi is úgy látjuk, hogy szaporodnak. Sajnos ez olyan, mint a napsütés a gyümölcsfa levelének és az azt beszövő gombafertőzésnek. A zsendülő kis leveleknek élet, a gombának halál. A sokasodó apokaliptikus események miatt mi örülünk, míg jól tudjuk, hogy másoknak ez szenvedést okoz. Bízunk abban, hogy még földi életünkben eljön értünk az Úr Jézus Krisztus, egyben reménykedünk abban, hogy ezek a figyelmeztető előjelek hátha megnyitják még egyesek szemét - az üdvösségre.

Ha már az üdvösséget szóba hoztuk megemlítenénk, hogy az “Örömünnep” végére írt, külön szövegünket ebből az 1-50-ből könnyebb kinyomtatni, illetve olvasmányosabb, áttekinthetőbb, mint a Netről. Mindössze két oldal, érdemes tovább adni!

Amikor az 53. sz. tanításban az “önmagunk megítéléséről” írtunk, valóban gondoltunk reád, de nehogy azt gondold, hogy talán saját magunkra nem. Ma például egy olyan tanítás kerül fel az oldalunkra, hogy az abban írottakat kimondottan alkalmazni fogjuk mi magunk is néhány napon belül. (Egyben, mint lehetőségre, neked is felhívjuk a figyelmedet a tanításban írott cselekedet szükség esetén való gyakorlására. /Majd figyeld meg, hogy erről a témáról sem tanítanak a templomokban, de talán még a gyülekezetekben sem. Pedig milyen érdekes!/)

Jól érzékeled, “faragunk” bizony téged. Mi ezt ugyan tanításnak, vagy szeretetből való figyelmeztetésnek, intésnek mondjuk, de ugyanarról beszélünk. Igyekszünk ezt valóban szeretettel tenni és nem bántóan. Az effektív munkát mégsem mi végezzük, hanem az Ige. Aki hallgat reánk, az az Igére hallgat, aki nem hallgat ránk (az az ördögtől van), végülis az Igének áll ellen. A békesség pedig visszaszáll reánk.

Mindezek mellett nagyon szépen köszönjük a tanításainkkal kapcsolatos elismeréseidet és dicséreteidet. Ezeket persze nagyon jó olvasnunk, de esetenként már zavarba is hozol bennünket. Két “anekdota” ugrott most be. Az egyik: Egy gyülekezet pásztorának a “legalázatosabb pásztor” kitüntetést adományozta saját gyülekezete. De másnap visszavették tőle, mert kitűzte a kabátjára. A másik: Így szólt egyszer egy keresztyén testvér: Eddig beképzelt voltam, de mostmár tökéletes vagyok.

Bizony jó lenne egyszer személyesen is találkozni!

Az Úr Jézus szeretetével: a Szerk.