Kedves Testvéreim!

2009 december 27 · 2 perc elolvasni

Kedves Testvéreim!
Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire örülök a Ti tanításaitoknak…
Most csak két témát említek.
Régóta tudom, tudjuk, szinte mindannyian, hogy Jézus nem decemberben született… de! Az nem jutott eszembe, hogy ne tartsam meg a karácsonyt… most nem tartom…
Nekem ehhez kapcsolódik az Úrvacsora vétele…
Ti hogyan oldjátok meg? Mikor? Hol? - Itthon is megoldhatom? Milyen kenyeret és bort használtok?
Köszönöm munkátokat!
Isten áldjon meg Benneteket, munkátokat!
Drága Úr! Jézus! Krisztus! Kérlek kötözd meg a gonoszt e kedves család életében! Ámen!
Szeretettel, Esther


Kedves Esther!
Mi is örülünk neked és köszönjük, hogy újra jelentkeztél. Külön köszönjük áldásodat és imádat. (Megkönnyeztük.)
Mi tizen-húsz év óta itthon Úrvacsorázunk ugyanúgy, ha többen vagyunk, mintha kettesben. Az időpontok spontán jönnek. Ha rendszeresen és többen összegyűltünk, akkor minden alkalommal, egyébként ritkábban. Kenyérként vagy “pászkát” szoktunk apróra törve fogyasztani ha van itthon, vagy “rendes” kenyeret, kicsi darabokban előre elkészítve. Az egy korty bort egy közös pohárból isszuk, egymásnak továbbadva. Ez üzletben vásárolt, egyszerű vörösbor. Mindezek előtt, alkalmanként eltérően, de lényegében azonos módon, egyikünk fennhangon megszólítja az Úr Jézus Krisztust, és elmondja, hogy nem felejtettük el Őt, sőt dicsőítjük és magasztaljuk, és ezúton is hirdetjük az Ő halálát, amíg vissza nem jön.
Úgy gondoljuk, hogy nem szabad a ceremóniában, technikai részletekben elveszni, túlbuzgólkodni sem kell azokat, az egészben maga a megcselekvés a lényeg.
Jézus nevében, szeretettel: a Szerk.