Kedves Testvéreim!

2010 március 4 · 3 perc elolvasni

Kedves Testvéreim!

Gyakran gondolkodom róla és hiányolom ezt az egységet a magam kicsi gyülekezetében….

Isten akarata az, hogy Ő életre keljen minden képmásában. Hogy megismertesse
teremtményeivel azt a szabadságot, mellyel csak Ő rendelkezik. Hogy felismertesse teremtményeivel, mi a jó és hasznos nekik, és ez nem más, mint a Teremtő akaratának betöltése. Ez pedig a szolgálat. A küldetés felelősségének felvállalása. A minden ember iránt érzett felelősség felvállalása. Egymás szolgálata, segítése szeretetben.

    " Mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet
     minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy
     megértettük az erkölcs törvényét." (Gandhi)

A Mindenható Isten! a Megváltó, Gyógyító Úr Jézus Krisztus! és a minden igazságra elvivő
Szentlélek legyen Veletek! és minden Olvasóval! Szeretettel, Esther


Kedves Esther!

Nagyon tetszett és nagyra értékeltük a keresztyén egységről, pontosabban annak hiányáról írott gondolataidat. Szépen fogalmaztál, amikor Isten akaratáról írtál, hiszen Ő valóban azt akarja, hogy minden ember mindenütt térjen meg és eljusson az igazság teljes megismerésére. Látod, itt jön be az engedetlenség! Hiába akarja ezt Isten, és adta a megváltásért az életét az Úr Jézus Krisztus, ha az embereket ez egyáltalán nem érdekli. Egyszer mondtam egy fiatal lánykának, hogy “Te érted is meghalt az Úr Jézus Krisztus”, csak legyintve annyit mondott: “Ez már az Ő baja, én nem kértem Őt erre…” Bizony itt tartunk.
Valamennyiünknek példát kell mutatnunk, kinek-kinek a saját szolgálatában, saját helyén, saját otthonában. Szépen kérünk téged is, hogy mutass példát MINDENBEN még családi körödben is. Kevés szó, több tett. A gyermekeidnek, vődnek, férjednek, templomba járó vasárnapi ismerőseidnek, de még a papnak is észre kell vennie előbb utóbb azt, hogy te az Úr Jézusé vagy. Benned a Szentlélek munkálkodik, és lehet, hogy egy-egy dologra tegnap még így reagáltál, de mától már nem. Környezetednek meg kell irigyelnie a te benned lakó örömöt, békességet, kiegyensúlyozottságot!
Kérünk, hogy innentől különösen figyelj a beszédedre, hiszen ha nem is mondják, de figyelnek téged, és egyelőre még azért, hogy elbuktassanak, megtörjék a lendületedet, sőt, hogy kinevethessenek. Ha van időd, olvasd el a Nehémiás könyvét, mit összeágáltak és gúnyolódtak ellenfelei, amikor Jeruzsálem falait szándékozott újjáépíteni Nehémiás! Ahol a történetben a fal építéséről esik szó, próbáld behelyettesíteni magadban mindig a keresztyénségedben való épüléseddel. De azt jegyezd meg, minél több támadást kapsz, annál biztosabb, hogy jó úton haladsz!

Kérünk, hogy végérvényesen dobd ki azokat a világi műveltséghez kötődő könyveidet, amiktől simán a pokolba jutottál volna. Vagy elaltattak, vagy becsaptak és félrevezettek, de amelyiket nem a Szentlélek ihlette, az mind szemét. Próbáld elfelejteni akár Petőfit is, Adyt, Gandhit, ezek, akik az emberek szemében magasztosak, Isten szemében mind utálatosak. Egyikük sem Istent szolgálta. Valamennyien a holtak hazájában remegnek, félve attól, hogy mikor szólítja elő őket az Úr Jézus Krisztus.

Bárcsak közelebb laknál! Mennyi mindenben tudnánk neked (is) segíteni!

Szeretettel az Úr Jézus nevében: a Szerk.