Kedves Testvérek!

2009 december 22 · 2 perc elolvasni

Kedves Testvérek!
Tanításaitokat olvasva továbbra is sok örömet szereztek azoknak tisztaságával! A 10. számú Tanításotokhoz érkezve láttam, hogy a karácsony témája nem szerzett osztatlan sikert a keresztyén körökben! Nos, mindez nem számít, tanításotok Igei, s “inkább Istennek kell engednünk, sem mint az embereknek!”
Éppen ezért engedjetek meg számomra egy apró megjegyzést!

…Teljesen mindegy, hogy a pogány világ mit ünnepel december 25-én. Ahogy semmiféle bibliai alapja nincs a karácsony ünnepének, ugyanúgy nincs bibliai alapja az Úrvacsora bármilyen nemű dátum szerinti korlátozásának sem! Számunkra azt rendelte Urunk, hogyha Őreá akarunk emlékezni, akkor “Úrvacsorázzunk”. Az Úrvacsora Krisztussal való közösségünk, ezért ha ezen a napon is az Úr asztalához járulunk, nem a bálványokkal, hanem az Úrral kerülünk közösségbe! Mi így ünnepelünk ezen a napon (is), és nem az Úr születésnapját, hanem Őt magát ünnepeljük, Aki számára mindenek feletti név adatott.

Őszinte testvéri szeretettel és tisztelettel:
Csaba


Kedves Csaba!
Bár sokan látnának olyan tisztán a karácsony kérdésében, mint te! Ha a karácsonyt nem ünneplitek világi módon, hanem ráadásul még Úrvacsoráztok is azon a napon, azaz az Úr Jézus Krisztus születése helyett, a halálát hirdetitek, ez komoly és bátor kiállás részetekről Sátánnal szemben. Bosszankodik is miattatok eleget. Viszont nagy örömöt szereztek vele Urunknak, aki cselekedeteket úgy tudja a szellemvilág elé tárni, hogy: “Íme, még kétezer év elteltével is vannak hű követőim, akik nem felejtettek el és emlékeznek rám!” Felétek tekintve pedig így szól hozzátok: “Én sem feledkezem meg rólatok, név szerint ismerlek titeket. Ne féljetek, a hajatok száma is számon van tartva. Valamennyien ott lesztek, ahol én vagyok.”
Szeretettel: a Szerk.