Szeretett Testvéreim!

2010 április 5 · 5 perc elolvasni

Szeretett Testvéreim!

Én emlékszem rá, hogy Ti nem tartoztok egyházhoz.
Ha kilépek, akkor hogyan úrvacsorázom? Egy személyben hogyan oldjam meg?
Én úgy tudom, hogy fontos a közösség… Ha igen, akkor én egyedül vagyok…
Vagy bízzam ezt is az Internetre?

Nagy öröm számomra az 50 tanítás…

Kedves Testvéreim!
Csak nem olvastátok el N. Éva teljes anyagát?
Reméltem, csak beleolvastok…
Az az igazság, hogy a mostani tanácsotokat fogadtam meg, már egy éve kerülöm Évát…
Én kilátástalannak éreztem, hogy bármit tehetek…Több emberrel megromlott a kapcsolata..
Összejövetelei ki vannak tiltva a templomból. Ezeket gondoltam ki róla én is, amit írtatok. Jó lett volna egy lelkész segítsége… Sokat gyötrődtem ezen. Most nektek nagyon köszönöm a véleményeteket. Nem szerettem volna tévedésben lenni Évával kapcsolatban…

Én az Úr Jézus Krisztus gyülekezetéhez tartozom. Az a megtévesztő számomra, hogy Jézus Krisztusnak minden akolban van báránya… Vagy netán nekem most ki kell futnom belőle?
Nyugodtan terheljetek!!! Mindent akarok tudni, és nem majd…

Unokáim jöttek és mentek.
Most elbúcsúzom.
A Mindenható Isten! a Gyógyító Úr Jézus Krisztus! és a Vigasztaló Szentlélek legyen Veletek! Szeretettel: Esther.

Szeretett Testvéreim!

Kilenc év alatt nem vettem az unokáimnak sem csokit, sem nyulat, így csokinyulat sem. De most vettem, vettünk csokinyulat, anyagi meggondolásból… Most már tudom, benne volt a sugallata… (Ez megtörtént… Bánt a dolog… Jó kis csapda…) Mintha lényegtelen lenne az édesség formája… Aztán, egyáltalán nem lényegtelen…
Hát, ennyi!–Ne kíméljetek! Mi lenne velem nélkületek?

A Mindenható Isten, az Úr Jézus Krisztus és a Vigasztaló Szentlélek legyen veletek! Szeretettel: Esther.


Szeretett Esther testvérnőnk az Úr Jézus Krisztusban!

Egymást követő két leveledre egyszerre adunk választ.
Kezdjük először a csokinyúllal! Nagyon érdekes, hogy eddig soha nem vettél ilyet Húsvétra az unokáknak, csak most, miután elolvastad az ezzel kapcsolatos tanításunkat. Aztán az is nagyon érdekes, hogy egyik leveledben még magad is elitélted az Úr Jézus Krisztus kivégzése és feltámadása kapcsán való világi tévelygéseket, sonkát, tojást, locsolkodást, tehát a locsolópénzt, vagy annak estleg csokinyúllal történő megváltását. De mindenek felett a leges-legérdekesebb, hogy mi éppen erre az egy dologra kérdeztünk nálad rá! Ne haragudj, de megmosolyogtuk a szituációt, már mint azt, hogy “lebuktál”. Hát éppen te adod tovább az unokák felé a világi butaságot? Fertőzöl?… Na, mielőtt megbántanánk, ami egyáltalán nem áll a szándékunkban, vond le a tanulságot, és lépj át az ügyön! Azt viszont láthatod, hogy hogyan cselekszik a Szentlélek a hívők esetében. Tanít, aztán megpróbál, majd hiba esetén megszomorít, hagyja, hogy bánkódj, hiszen ez többet ér háromszori tanításnál is, mivel biztos, hogy többé nem felejted el a dolgot, úgymond egy életre megjegyezted, többé nem “követed el”. Tehát ne bánkódj tovább, ne kárhoztasd magad, mostmár örülj! (Dolgoznak rajtad…) Mi hasonló dolgok tömegét éltük át az első években, de néha még ma is.

Vagy bízzam ezt is az Internetre? - írtad a leveledben. Az Úr Jézus Krisztus nevének egy új megfogalmazása ez, Esther? (Bocs. Értjük, hogy mire gondoltál…)

Néhány gondolat az “egyházadból” való kilépésedről:

Engedj meg egy kifejezetten műszaki példát, de biztosak vagyunk benne, hogy megérted majd a lényegét. Ha egy hőálló edénybe magas hőmérsékletű olvadt fémet, mondjuk olvadt vasat helyezünk, akkor az, az edényben idővel lehűl, megdermed és nyilván előbb-utóbb szilárd halmazállapotú válik. Ha a hűlési folyamatot alaposabban szemügyre vesszük, akkor kiderül, hogy ez a folyékony vas nem egyszerre dermed meg, nem egy adott pillanatban válik az egész anyag folyékonyból szilárddá. Amikor a hűlés elérkezett egy bizonyos hőmérsékletre, akkor abban a pontban, ahol éppen a “leghidegebb” van az olvadt vasban, kialakul egy piciny, de elsőnek megszilárdult szilárd állapotú szigetecske. Azután máshol is, azután már több helyen is, mivel az anyag egyre jobban hűl. Ezeket a piciny központokat, ahol ezek az első szigetecskék létrejönnek, a szakirodalom kifejezetten találóan kristályosodási középpontoknak nevezi, a létrejött szigetecskék pedig az úgynevezett “krisztallitok”. (A lehűlés során azután ezek száma úgy meggyarapszik, hogy egymáshoz érve összekapcsolódnak, és a végeredmény: az egész olvadék egy idő után teljességében megszilárdul.)

Miért terheltünk mindezzel? Még nem látjuk és te sem láthatod tisztán, hogy mi a szándéka veled kapcsolatban az Úr Jézus Krisztusnak. Hol lát téged szívesebben, és milyen célból? Mivel a templombajárós vasárnapi “saját gyülekezetedben” valószínűleg te vagy az első és az egyetlen aki bűnbocsánatot nyert, az Úr Jézus Krisztus nevére megkeresztelkedett, akit betöltött a Szentlélek, és aki újjászületett, elképzelhető, hogy téged ott “krisztallitnak” szánt Az Úr Jézus. Elképzelhető, hogy pusztán már a fizikai és szellemi jelenléted is újabb lelkeket nyer meg, és így mások is megmenekülhetnek, bűnbocsánatot nyerhetnek,… újjászülethetnek. Ha ez így van, érzed, hogy mekkora felelősség van ott rajtad? Ezért írjuk folyamatosan, hogy a beszédedben, az öltözködésedben, a teljes magatartásodban, de még a testtartásodban is ki kell tudnod mutatni, hogy te már nem ugyanaz vagy, mint aki voltál! Volt egy olyan sejtésünk, hogy te legszívesebben titkolnád ezt az egészet, mi meg azt mondjuk, hogy éppen ellenkezőleg járj el! Minden asszonynak és leánynak mondd el, hogy téged milyen öröm ért, hogy te az Úr Jézus tanítványa, Isten gyermeke lettél, és már mi mindenbe be vagy avatva! Mondd el, hogy megkeresztelkedtél, mondd el, hogy titeket is hív az Úr Jézus Krisztus…

Egy ideig tehát még ne gyere ki ebből a “gyülekezetből”, viszont figyelj, és dolgozz, hátha valóban ez a szándéka az Úr Jézus Krisztusnak veled! De még egyszer leírjuk, példát kell mutatnod. Mindenben! Szeretetben, kedvességben. Engedelmességben, Igeismeretben, alázatban,… bölcsességben…

Amikor mi azt írtuk, hogy gondolkozz el ezen, ilyesmire gondoltunk. Ha viszont egy idő után (mondjuk egy fél év után) úgy látod, hogy nem az Úr Jézustól való a te ottléted, minden vagy te, csak éppen nem “krisztallit”, akkor lépj ki “örökre”, mint mi! Ne félj attól, hogy egymagad maradsz! (És ne az Internetben bízz! Tudnak a helyzetedről, ne félj! “…Veletek vagyok minden napon…”- mondta Jézus Krisztus. Addigra még a férjed is megtérhet. Áldja meg őt az Úr Jézus Krisztus!)

Időközben megérkezett az újabb leveled, amelyben a Jelenések 14 körüli időbeni dolgokról érdeklődsz. Ezt a témát több szempontból is át kell néznünk, tehát a kérdést nem elfeledve, visszatérünk majd erre egy kicsivel később.

Kerek-perec leírjuk, hogy mi nők által írt evangéliumi tanítókönyveket nem olvasunk.

Ellenőrző kérdés (mint a csokinyuszi esetében: Esther, te melyik pártra szavazol majd április 11.-én? (Vigyázz, csapda…)

Szeretettel az Úr Jézus Krisztus nevében: a Szerk.
Ui.: Ha van időd, a Hozzászólásokat is olvasgasd, sok érdekességre lelhetsz ott is!