Szeretett Testvéreim a Krisztusban!

2010 március 31 · 2 perc elolvasni

Szeretett Testvéreim a Krisztusban!

Éppen az előbb jártam fent az “online bibliaórán”, s a közzétett tanításaitok mellett igazi örömöt okozott számomra, hogy az egészség területén is történt némi javulás!
Továbbra sem szűnök meg érted imádkozni kedves Testvérem!

Nagyon tetszett, hogy az “elkarizmatikusodott” egyházvilágban. fel merted vállalni, hogy bizony nem mindenkit gyógyít meg az Úr, s ez egyáltalán nem biztos, hogy hitbéli gyengeségre utal az illető életében! Sok felekezet gyártott már dogmát abból, hogy Isten nem engedhet meg ilyen jellegű hit-próbákat, s nem nevelhet ilyen eszközökkel! Ezek a megállapítások ellene mondanak az igének!
Isten nem csak arra adott hatalmat, az Úr Jézus Krisztusnak, hogy betegségeket meggyógyítson, hanem arra is, hogy erőt adjon azok elhordozásához!
Az ember könnyen esik abba a hibába, hogy Istentől elvárja, hogy az ember igényeihez igazítsa az akaratát! Pedig a keresztyén életvitelnek, Krisztus követésének az az alapja, hogy
az ember igazítsa Isten akaratához az igényeit! Aki ezt nem ismeri fel, azt sosem vezette a Szent Szellem!

Az Úr Jézus Krisztus gyógyító szeretete övezzen körül Benneteket!

ui. Isten áldása van a honlapotokon, hiba lenne csak azért berekeszteni, mert nincsenek online válaszok! Tapasztalatból mondom, hogy nem mindig az az építő, ahol teológiai viták dúlnak!

Szeretettel:

Csaba


Szeretett Csaba testvérünk az Úr Jézus Krisztusban!

Ismét megláttad a tanításunk lényegét. Látod, ezért (is) szeretünk. Kifejezetten tetszett ez a megállapításod: “Pedig a keresztyén életvitelnek, Krisztus követésének az az alapja, hogy
az ember igazítsa Isten akaratához az igényeit! Aki ezt nem ismeri fel, azt sosem vezette a Szent Szellem!” (Egy szórendi cserét azért csak “belemoderáltunk”…)

Csaba! Az utóbbi időben arra törekedtünk, hogy csütörtökönként és vasárnaponként tegyünk fel egy-egy újabb anyagot a lapunkra. Jelen esetben most ezt egy nappal előrehoztuk, már ma (szerdán) fel tudtuk helyezni - segítségeddel - a 47. sz. tanítást. (Írtunk hozzá egy kis bevezetőt, elkerülendő, hogy az angol barátod e-mailje miatt, nehogy éppen az “igazság feláldozása árán” történő ökumeniára csússzon át a helyreállítás szolgálatával kapcsolatos magyarázatod fő mondanivalója.) És egy másik kis rövid tanítást is feltettünk, a Húsvéttal kapcsolatban. (48. sz.) Volt bennünk egy kis huncutság is. Mivel a “helyreállításnál” az apostolok korabeli rend visszaállítása a cél, azokkal az olvasóinkkal, akik netán nem érzékelnék a helyreállítás szükségességét, szembesítjük az eredeti Húsvét eseményeit napjaink Húsvétjával. Feltétlenül várjuk a két írás együttes mondanivalójával kapcsolatos észrevételedet!

Az Úr Jézus Krisztus áldjon meg az Ő felfoghatatlan mértékű örök szeretetével! A Szerk.