Sziasztok Kedves Testvéreim az Úrban!

2010 április 3 · 2 perc elolvasni

Sziasztok Kedves Testvéreim az Úrban!

Hát a megszokás és a rend hatalma által én csak ma mentem fel az oldalatokra, hogy a friss tanításaitokat olvashassam! Meglepett, hogy már tegnap sikerült felhelyezni őket.

Mindenképpen köszönöm az írásomhoz fűzött bevezetést, s az azt követő tényfeltáró tanítást a Húsvéttal kapcsolatban!
Az ökumenista törekvések oly messze állnak tőlünk, mint Makó Jeruzsálemtől! :-)

Mint már említettem mobiltelefonról netezek, így sajnos technikai korlátaim vannak.
Viszont szeretném feltölteni azt a “vázkeretet”, amit a Helyreállítás Szolgálatával kapcsolatban lefektettünk. Ezért a napokban átküldetek majd az email címetekre ezzel kapcsolatos meglátásokat, aztán a többit Reátok bízom!
Előjáróban annyit, hogy az általatok közzétett “Húsvéti írás” a tanítás tisztaságának helyreállítása mellett a gyülekezeti élet tisztaságának kérdését is feszegette. Nos, ennél mi sokkal mélyebbre ásunk, hiszen köztudott, hogy “fejétől büdös a hal”!

Nehéz lenne a Biblikus egyházmodellt úgy helyre állítani, ha nem az egyházvezetés biblikus újrafogalmazásával kezdenénk. Ma, amikor a gyülekezeti elöljárók kinevezésének alapja nem a személyes életvitel vizsgálata, hanem a teológiai diploma a zsebben, ma amikor az Istentől való tanítottság fogalmát felcserélte a felekezeti dogmatika tekintélye, az alapokig kell leásnunk, hogy a “kősziklára” ne szénát és szalmát hordjunk! Isten egyházának alkotmányos rendje nem demokrácia, de nem is a diktatúra, hanem TEOKRÁCIA, amit talán az általatok előttem feltárt “dikajoszüne”-féle igazsággal tudnék meghatározni!

Az Úr Jézus Krisztus szeretetével Irántatok:

Csaba


Szeretett Csaba testvérünk!

Javasoljuk, hogy a továbbiakban vezessünk be levelezésünkben egy eddig nem létező új szimbólumot, mert ezzel sok időt takaríthatnánk meg. Legyen ez mondjuk egy egyszerű százalékjel: % Amikor előtte áll egy 0-tól nagyobb, de 100-tól kisebb szám, akkor “ők” együtt azt fejezik ki, hogy a leveledben írottakkal, vagy mondjuk annak egy adott részével mennyiben értünk egyet, vagy mondjuk te a miénkkel. (Lehet ez akár feltett tanítás is.) További egyezségre ajánljuk, hogy olyan esetben, amikor 100 áll előtte, akkor a témát máris megtárgyaltnak tekintjük, és nem elemezzük. Nézd, milyen rövid levelet írhattunk volna válaszul az utóbbi leveledre, úgy, hogy ebben már a köszöntés is benne van:

Szeretett Csaba testvérünk! 100%, a Szerk.

Na mit szólsz? Azt látjuk, hogy nem igazán barátságos… de praktikus. Olyan keresztyénekre jellemző szeretettel teli. Nem?

Ma viszont még megtoldjuk azzal, hogy tényleg szeretettel várjuk az átküldésre megígért anyagot! Reméljük: 100%! (A felkiáltó jel most inkább csak azért került oda, hogy szerintünk a mondat, ha rövid is, de “óhajtó” mondat, aminek még régen úgy tanultuk, hogy a jele a felkiáltójel.)